Reacties

Enkele reacties van deelnemers:

“De inleidingen waren levensecht. Doordat de inleiders zich kwetsbaar opstelden, is het niet moeilijk meer jezelf te openen.”

“Intense rust, nieuwe inzichten, verdieping, ontdekken van onverwerkte, onbenoemde jeugdervaringen onder deskundige begeleiding.”

“Als ik terugkijk op mijn leven, dan is er een duidelijke tweedeling: ervóór en erna.”

“Ja, een aanrader voor zendelingen op verlof!”

Blog Een wonderlijk weekend

“Niet in het weekend allereerst, maar in het ’voorgesprek’, dat in Gorinchem heeft plaatsgevonden, kreeg iemand een beeld voor mij wat waarheid was. Daar is de innerlijke genezing eigenlijk direct al begonnen. Voor mij gold, de gebeden die weken van te voren al zijn begonnen, God heeft verhoord.”

“Hoe vaak gebeurt het dat 2 mensen een dagdeel de tijd nemen om naar je te luisteren en met je te bidden? Ik mocht vertellen waar ik nu loop op mijn levensweg. Het was wel een even een zoektocht. Wat speelde er precies? God liet mij zien dat ik onvoorwaardelijk van mensen mag houden, en hun veelkleurigheid waarderen. Dit heeft mijn leven veranderd in de omgang met de mensen om mij heen. Voorafgaand aan het gebed al was er het beeld van de regenboog. Bijzonder.”

“Ik heb zeer gewaardeerd, dat je jezelf mocht zijn en er helemaal voor jezelf was. Het heeft mij getroost en bemoedigd, met zoveel mensen samen te zijn waar je niet mee hoefde te spreken en toch voelde dat niet eenzaam. Ik werd bevestigd in mijn geloof en er werd voor mij gebeden. Nogmaals hartelijk dank.”

“In het weekend is volop ruimte en uitnodiging geweest om tot mezelf te komen en te zien wat zich in mij afspeelt en waar God genezing wil brengen. De persoonlijke verhalen van de stafleden laten eigen thema’s meeresoneren en zijn daarmee ook in staat om schaamte en eenzaamheid te doorbreken. De verbondenheid in Christus, met elkaar in het weekend is als zalfolie. Ik merk nog dagelijks de effecten van wat hier begonnen is.”

“Het was voor mij vooral verrassend dat ik dacht dat ik e.e.a. had verwerkt aan trauma’s, maar Christus wist dat er nog meer heling nodig was. Het bleekt nodig om mijn taak en roeping nog beter te kunnen doen. Ik heb na dit weekend een week gehad waarin ik veel oud verdriet en pijn voelde. Op dat moment was dat niet fijn. Het was gelukkig niet blijvend en ook niet lang. Het was ook niet erg want het verdriet en de pijn, waarvan ik niet wist dat het er nog zat, is eruit gekomen. Ik ben nu bezig om de ‘beelden’ die in het pastorale gesprek naar voren kwamen, op schildersdoek te zetten. Dit doe ik al biddend omdat ik zo graag wil dat anderen zien, zonder woorden, wat God doet in mijn leven. Het allermooiste is dat ik me sinds het weekend ‘schoon’ voel, alsof er in mijn leven is opgeruimd. En dat is ook zo door het wegsturen van dingen die niet klopte in mijn leven. Ik voel in plaats van pijn en verdriet nu enorm veel kracht. Op momenten dat ik het nodig heb is er nu ruimte voor wijsheid van Boven in mijn werk. Hierin ervaar ik steeds weer bevestiging van mijn roeping. God doesn’t call people who are qualified. He calls people who are willing, and then He qualifies them. – Richard Parker-. Deze quote kreeg ik een aantal jaren geleden en ik weet inmiddels ook dat God de kwaliteiten die ik nodig heb op Zijn tijd geeft. Niet eerder en niet later dan nodig is. 😉 Hem zij de EER. Ik dank God dat ik In Christus Heel ben, mede door het weekend is er weer een stukje geheeld in mij. En die heling kwam niet te vroeg en ook niet te laat.”

Zie ook de pagina Verder lezen.